Galleri Stadsbacken

lennartsamorLennart Samor:

Jag är född och uppvuxen i Norrtälje 1971. Bor numera med min familj i Östersund. Jag har sedan 2004 haft egna separata utställningar och då främst i måleri. Men har också givit ut seriealbum och illustrerat barnböcker. Jag undervisar på estetiska programmet i Östersund i måleri, fotografi, grafisk formgivning, illustration, filmhistoria, skulptur mm.
Dessa är några bildvärldar som jag jobbar runt.

Naturmotiv
Många motiv hämtar jag från min närhet. Kan exempelvis vara från Lillsjön,Ammerön eller kanske från min barndomsstad Norrtälje. Ibland övergår dessa motiv till abstraktioner.

Illusion
Ett antal collageskisser där jag hämtar motiven från möbel- och postorderkataloger som får skapa en orealistisk illusion av perfektion. Om det perfekta rummet bebos av den perfekta människan då borde det väl allt bli perfekt? Skisserna / collagen blir stora målningar där jag låter pris och text från kataloger följa med in i målningen.

Tidstjuven
En serie målningar som avspeglar den tid vi inte själva äger.Tid då vi väntar på saker eller i sitter i en bilkö. Kanske pendlar med buss eller väntar på att bussen skall komma. Vi kanske egentligen vill vara någon annanstans?
Någon stjäl din tid?

En fiktiv Familj
En fiktiv familj som jag avbildar och som jag under åren kommer att berätta om i målningar. Familjen kommer utvecklas, förändras och åldras. Familjens historia berättas med några målningar under varje utställning.

 


 

UTSTÄLLNINGAR:

2012 Galleri Lierne, Norway

2012 Lars Bolin Gallery, Östersund

2009 Gällivare city Museum

2007 Gallery Joker, Norrtälje

2006 Konsthyllan Östersund.

2005 Tängtorpet, Östersund

2004 Konsthyllan, Östersund

2010 Utgivning av serieromanen: "Sweet smell of success

 

UTBILDNING:

1989 - 90 KONSTSKOLA, Bild och form.Väddö Fhsk.

1990 - 93 BILDLÄRARLINJEN Umeå universitet.

 
Baldersvägen 28, 852 34 Sundsvall. Tel. 0733-706448, Öppet Fre 12-16. Lör-Sön 12-16.
Du använder en föråldrad webbläsare, vi rekommenderar att du uppgraderar till Internet Explorer 8 för dig med Windows XP eller den senaste versionen (Windows 7/Vista)