Galleri Stadsbacken

Fern Scott Olsson

24 september - 9 oktober, 2011

"Män på jobbet, eller…" kan verka vara en schizofren utställning om det moderna livet 2011. Här ser vi kostymnissar som poserar och trängs för en position bland de mäktigaste i näringslivets ”dog eat dog” tillvaro; invid den tysta, lugna och fridfulla svenska sommaren, med semesterlediga människor.

Bakgrunden till den här utställningen är en observation som jag gjort; att ett klädesplagg, nämligen kostym med slips automatiskt tilldelar en person makt, respekt och auktoritet. Jag började skissa och senare måla män i kostym, vilka tycktes mig posera för varandra för att visa sin status.

Min avsikt med denna utställning är att visa olika aspekter av våra liv där vi är uppkopplade och "på" dygnet runt under huvuddelen av året, men under sommarmånaderna försöker "stänga av " och söker lugnet.  "Män på jobbet, eller …" och är en fortsättning på utställningen "Makt och oskuld" som fick genomslag både i Östersund och i Aten, förra våren och hösten.

 

Läs Lasse Hallbergs recension av Fern Scott Olssons konst i Sundsvalls Tidning

 

 

 
Baldersvägen 28, 852 34 Sundsvall. Tel. 0733-706448, Öppet Fre 12-16. Lör-Sön 12-16.
Du använder en föråldrad webbläsare, vi rekommenderar att du uppgraderar till Internet Explorer 8 för dig med Windows XP eller den senaste versionen (Windows 7/Vista)